Pan Pomidor jest wege. Trwa XII Ogólnopolski Tydzień Wege
Pan Pomidor jest wege. Trwa XII Ogólnopolski Tydzień Wege

Pan Pomidor jest wege. Trwa XII Ogólnopolski Tydzień Wege

Tydzień Wege (12.-20.05.2018) to wyjątkowe święto promujące wegetarianizm i weganizm w Polsce. XII edycję wydarzenia zainaugurowały targi VeggieWorld, na których pojawili się wystawcy ze zdrową żywnością, w tym Pan Pomidor&Co., polski producent świeżych dań gotowych.

Warzywa na talerzu w roli głównej goszczą coraz częściej, o czym świadczy pojawienie się restauracji serwujących kuchnię wegańską/wegetariańską, blogów kulinarnych i książek kucharskch. Wraz ze zmianą trendów żywieniowych postępują zmiany w myśleniu, następuje zwrot ku zrównoważonej konsumpcji, stawianie na ekologiczne produkty spożywcze. Jednocześnie zaczynamy przykładać więcej uwagi do jakości spożywanego jedzenia. Na potrzeby konsumentów odpowiadają producenci, tacy jak Pan Pomidor&Co., dostarczając dania o naturalnym składzie, przygotowywane z najwyższej jakości składników. Z kolei pogłębianiu świadomości w zakresie odżywiania i zdrowego stylu życia służą także liczne inicjatywy na czele z Ogólnopolskim Tygodniem Wege organizowanym przez Fundację Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! To najstarsza i zarazem największą impreza promująca wegetarianizm i weganizm w Polsce.  

Pierwszy raz w Polsce

XII edycja Tygodnia Wege wystartowała 12 i potrwa do 20 maja. Tydzień Wege zainaugurowały Międzynarodowe Targi Roślinnego Stylu Życia – VeggieWorld, które w tym roku po raz pierwszy zawitały do Polski. Dla uczestników przygotowano interesujące wykłady, spotkania, zajęcia fotograficzne i mindfulness, a także pokazy gotowania, które prezentowały jak odżywiać się produktami roślinnymi zdrowo i z pomysłem. Warszawski VeggieWorld zgromadził w jednym miejscu ponad 70 wystawców. Wśród nich był obecny także Pan Pomidor&Co. z zestawem warzywnych zup, wyłącznie z naturalnych składników. Marka od samego początku dba o jakość sprzedawanych artykułów, wykorzystując do produkcji żywności wyselekcjonowane warzywa, przyprawy i zioła. Dania Pana Pomidora przypadną do gustu nie tylko wegetarianom i weganom, ale wszystkim osobom, które chcą się odżywiać smacznie i zdrowo. Podczas VeggieWorld wielbiciele naturalnych smaków mieli szansę zdobyć masę inspiracji do wzbogacenia swojego codziennego jadłospisu.
W ramach tegorocznego Tygodnia Wege odbywają się liczne debaty, wykłady dietetyków, a także pokazy kulinarne miłośników diety roślinnej. Na spotkaniach pojawią się znani goście, którzy od lat zachęcają do wykluczenia mięsa z diety (m.in. Kasia Moś, piosenkarka, Oktawia Nowacka, mistrzyni olimpijska, Violetta Domaradzka z Run Vegan). Imprezę zakończy Bieg Wegański.
Ze szczegółowym programem wydarzeń można zapoznać się na stronie: http://tydzienwege.pl/plan-imprezy
Załączniki

Pobierz wszystkie

IMG_20180512_123324.jpg

grafika | 3,3 MB

Pobierz
IMG_20180512_125257.jpg

grafika | 3,51 MB

Pobierz
Pan_Pomidor_Tydzien_Wege_15_05_2018.docx

docx | 871 KB

Pobierz
Pan_Pomidor_Tydzien_Wege_15_05_2018.txt

txt | 4,01 KB

Pobierz
Powiązane artykuły
Pan Pomidor – nowe szaty „Króla Warzyw”

Od października gotowe dania marki Pan Pomidor mają nowe opakowania. Zmieniły się nazwa, logo oraz stylistyka etykiet i ikon obrazujących kluczowe dla konsumentów treści. Odświeżona identyfikacja wizualna oraz zapowiadane nowości produktowe to najważniejsze elementy dług
Pasteryzacja – hit sezonu czy nieprzemijająca moda

Weki, powidła, soki czy ogórki oraz zapach domu, kiedy nasze mamy i babcie przygotowywały zapasy na zimę, to dla wielu z nas jedno z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Wekowanie, czyli metoda pasteryzacji na ciepło, powraca jednak do wielu domów i co najważniejsze jest także coraz częściej wykorzystywana przez producentów. Dzięki takiej konserwacji, firmy oferują zdrowe produkty bez konserwantów, barwników i stabilizatorów smaku.
Sezon na ogórki

Choć Polacy coraz chętniej sięgają po egzotyczne warzywa, takie jak bataty czy taro, to pozycja ogórków w menu Polaków jest niezachwiana. To wciąż najczęściej, po ziemniakach i pomidorach, wybierane warzywo. A jego popularność rośnie właśnie w lipcu, kiedy zaczyna się sezon ogórkowy.
Jej wysokość zupa

Chociaż Polacy podczas wakacyjnych podróży szczególnie chętnie sięgają po kabanosy, to prawdziwą królową wakacyjnego menu może okazać się zupa. Gotowe, świeże zupy, takich marek jak Pan Pomidor & Co. z powodzeniem konkurują z mięsnymi przekąskami szczególnie, że te zdrowe i pełnowartościowe dania urlopowicze mogą znaleźć w lodówkach prawie wszystkich sieci handlowych.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.