Urlopowe menu Polaków

Urlopowe menu Polaków

Od kilku lat nie maleje liczba Polaków spędzających urlop w kraju. Zmienia się jednak sposób wypoczynku i wakacyjna dieta. Coraz częściej stawiamy na aktywność, dbamy o formę i lepiej się odżywiamy.

Według szacunków Ministerstwa Sportu i Turystyki każdego roku od 11 do 13 milionów rodaków letnie wakacje spędza w Polsce. Nie tylko na zwiedzaniu i opalaniu się, ale także aktywnie, traktując urlop jako doskonały czas na dbanie o formę! Stawiamy więc na różnego rodzaju sporty: spływy kajakowe, wspinaczkę górską, żeglowanie czy jazdę konną. Polacy pokochali też bieganie i jazdę na rowerze, szczególnie że miejsc do uprawiania sportów i aktywnego wypoczynku nie brakuje. Do wyboru mamy ponad 7000 jezior, piękne i liczne rzeki oraz góry (od Gór Świętokrzyskich, poprzez Sudety, po Karpaty), a do tego morze z linią brzegową, która ma aż 770 km. Każdy region ma swoje uroki, nic więc dziwnego, że tak chętnie odpoczywamy w kraju. Jednak wolne dni to dla wielu z nas czas odpoczynku nie tylko od pracy, lecz także od gotowania i pilnowania diety, chociaż i tu Polacy modyfikują swoje przyzwyczajenia.

Zdrowy  balans i bilans

Podczas urlopu zmieniamy nie tylko otoczenie i rytm dnia, ale i nawyki żywieniowe. Chociaż nadal większość z nas nie ma ochoty na przyrządzanie posiłków i pozwala sobie na kaloryczne przekąski i słodycze, to coraz częściej także podczas urlopu przestrzegamy zasad zdrowego odżywiania. Szczególnie, że niechęć do gotowania nie oznacza, że jesteśmy skazani tylko na kaloryczne i ciężkostrawne jedzenie, bo latem odżywianie jest dużo prostsze. W każdym sklepie czy markecie jest mnóstwo warzyw i owoców, a także wysokiej jakości dań gotowych, które mogą stanowić ważną pozycję codziennego menu.
Pan_Pomidor_na_wakacje (5).jpg

Zupa jest dobra na wszystko

Doskonałym pomysłem na szybki i zdrowy wakacyjny posiłek mogą być świeże, gotowe zupy np. marki Pan Pomidor & Co. Można je podawać  zarówno na ciepło, jak i na zimno. To idealny pomysł na szybki obiad czy lekką kolację. Zupę można zabrać na działkę, górską wyprawę, na kemping albo piknik, a nawet podgrzać dla dziecka w kuchence mikrofalowej na stacji benzynowej. Należy jedynie pamiętać, aby wcześniej przechowywać je w temperaturze +2 do 6+ °C.
Oferta takich firm jak Pomidor Pan Pomidor & Co. jest zachęcająca, bo do wyboru mamy pięć świeżych kremów, pięć zup tradycyjnych oraz trzy egzotyczne zupy świata. Wystarczy na każdy dzień dwutygodniowego urlopu! Wszystkie powstają z najwyższej jakości naturalnych składników, nie zawierają glutenu, barwników, konserwantów ani stabilizatorów smaku. Są niskokaloryczne i niskotłuszczowe, a bazę do ich przygotowania stanowią warzywa z wyselekcjonowanych, głównie lokalnych upraw. Zupy wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej, można je także wykorzystać jako bazę do skomponowania własnego dania.
Pan_Pomidor_na_wakacje (2).jpg
Aktywne wakacje w Polsce? Bez ścisłego pilnowania diety, ale z przemyślanym i samodzielnie zrealizowanym planem żywieniowym? To możliwe. W naszym kraju mamy nie tylko bogate menu urlopowych kierunków i atrakcji, ale też atrakcyjną ofertę zdrowych i gotowych dań. Zwłaszcza, że Pan Pomidor & Co. poleca się na wakacje!
Załączniki

Pobierz wszystkie

Urlopowe_menu_Polakow_21_06_2018.docx

docx | 872 KB

Pobierz
Urlopowe_menu_Polakow_21_06_2018.txt

txt | 4,45 KB

Pobierz
Pan_Pomidor_na_wakacje (4).jpg

grafika | 135 KB

Pobierz
Pan_Pomidor_na_wakacje (2).jpg

grafika | 82,4 KB

Pobierz
Pan_Pomidor_na_wakacje (5).jpg

grafika | 72,2 KB

Pobierz
Powiązane artykuły
Pan Pomidor – nowe szaty „Króla Warzyw”

Od października gotowe dania marki Pan Pomidor mają nowe opakowania. Zmieniły się nazwa, logo oraz stylistyka etykiet i ikon obrazujących kluczowe dla konsumentów treści. Odświeżona identyfikacja wizualna oraz zapowiadane nowości produktowe to najważniejsze elementy dług
Pasteryzacja – hit sezonu czy nieprzemijająca moda

Weki, powidła, soki czy ogórki oraz zapach domu, kiedy nasze mamy i babcie przygotowywały zapasy na zimę, to dla wielu z nas jedno z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Wekowanie, czyli metoda pasteryzacji na ciepło, powraca jednak do wielu domów i co najważniejsze jest także coraz częściej wykorzystywana przez producentów. Dzięki takiej konserwacji, firmy oferują zdrowe produkty bez konserwantów, barwników i stabilizatorów smaku.
Sezon na ogórki

Choć Polacy coraz chętniej sięgają po egzotyczne warzywa, takie jak bataty czy taro, to pozycja ogórków w menu Polaków jest niezachwiana. To wciąż najczęściej, po ziemniakach i pomidorach, wybierane warzywo. A jego popularność rośnie właśnie w lipcu, kiedy zaczyna się sezon ogórkowy.
Jej wysokość zupa

Chociaż Polacy podczas wakacyjnych podróży szczególnie chętnie sięgają po kabanosy, to prawdziwą królową wakacyjnego menu może okazać się zupa. Gotowe, świeże zupy, takich marek jak Pan Pomidor & Co. z powodzeniem konkurują z mięsnymi przekąskami szczególnie, że te zdrowe i pełnowartościowe dania urlopowicze mogą znaleźć w lodówkach prawie wszystkich sieci handlowych.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.